Peuterwerk en kinderopvang blijven gescheiden

Over minder dan een jaar gaan de eisen voor harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk in. In deze driedelige serie laten we zien welke keuzes gemeenten in samenwerking met peuterspeelzaalwerk en kinderopvang maken, en welke lessen hieruit te trekken zijn. Deel 1: Dordrecht en Velsen houden peuterspeelzaalwerk en kinderopvang gescheiden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij harmonisatie van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang denken veel mensen aan het in elkaar schuiven van beide voorzieningen. Maar lees je de kwaliteitseisen in het wetsvoorstel Harmonisatie goed, dan zie je dat dit niet het enige scenario is. Beide voorzieningen kunnen ook na 1 januari 2018 apart van elkaar blijven bestaan. Het is wel zaak dat ouders, die gebruikmaken van peuterspeelzaalwerk en recht hebben op kinderopvangtoeslag, dit vanaf 2018 aanvragen. Voor veel gemeenten levert de verschuiving van gemeentelijke gelden naar kinderopvangtoeslag geld op, maar tegelijkertijd moet er geïnvesteerd worden in het peuterwerk. Zo is werken met twee beroepskrachten op de groep

0
47

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.