Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Risicovol spel maakt kinderen zelfredzaam’

‘Jongens, niet op dat huisje klimmen, straks val je er af. Te gevaarlijk.’ Hoe vaak waarschuw je kinderen niet in de bso? De doorsnee pedagogisch medewerker wil dat kinderen zonder kleerscheuren en blauwe plekken naar huis gaan. Maar belemmer je met je voorzichtigheid kinderen niet hun ontwikkeling? Pedagoog Martin van Rooijen doet onderzoek naar risicovol spelen. ‘Kinderen moeten leren met risico om te gaan.’
Premium
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.