Potje stoeien?

Knutselen, koekjes bakken, tekenen en met auto’s en poppen spelen. Allemaal leuke, leerzame activiteiten. Maar kinderen hebben ook behoefte aan iets wilders. Stoeien! En het is nog nuttig ook. Waarom? Mariska Beenhakker, specialist bewegingsonderwijs met kleuters, legt het uit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock
Waarom stoeien kinderen?

‘Het is eigenlijk een natuurlijke drang, zeker voor jongens. Voor hen is het een manier om te communiceren. Mannen ventileren zich nu eenmaal meer dan vrouwen door fysiek contact. Maar voor beide seksen is stoeien belangrijk. Want stoeien is meer dan fysiek contact. Het heeft ook een positief effect op de totale ontwikkeling van kinderen. Niet alleen lichamelijk en motorisch, ook op emotioneel, sociaal en cognitief vlak. Stoeien maakt een kind bewust van zijn eigen lichaam, de mogelijkheden ervan en het leren luisteren ernaar.’

Hoe herken je de dunne scheidslijn tussen stoeien en vechten?

‘Stoeien is in

0
55

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.