Pm’er vergeet kind in auto (deel 2)

In een vorige bijdrage hebben wij een casus besproken waarin een 33-jarige pm’er op staande voet werd ontslagen nadat zij een tweejarig kindje anderhalf uur in de auto had laten zitten. De kantonrechter vond ontslag op staande voet gezien de omstandigheden te ver gaan en stemde dan ook niet in met het ontslag op staande voet. Maar… de werkgever ging in hoger beroep en kreeg alsnog gelijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wat speelde er ook alweer? Op een warme zomerdag in augustus heeft de pm’er, samen met een collega, een groep van tien kinderen meegenomen naar een buitenspeeltuin. Ongeveer anderhalf uur na aankomst merken de pm’ers dat een van de kinderen ontbreekt. Het kind blijkt in de auto te zijn achtergebleven. Hoewel het kind langere tijd in de hete, afgesloten auto heeft gezeten, is hij ongedeerd. De volgende dag wordt de pm’er telefonisch op staande voet ontslagen. De kantonrechter in eerste aanleg oordeelde dat er weliswaar sprake was van een fout die tot zeer ernstige gevolgen had kunnen leiden, maar vond

0
10

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.