Peuterwerk onder de regie van kinderopvang

Nog een kleine negen maanden en het peuterspeelzaalwerk moet voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang. In deze driedelige serie laten we zien welke keuzes gemeenten in samenwerking met peuterspeelzaalwerk en kinderopvang maken en welke lessen hieruit te trekken zijn. Deel 2: Zwartewaterland en Enschede maakten het peuterspeelzaalwerk onderdeel van de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het streven naar voorschoolse opvang als basisvoorziening vormt de integratie van kinderopvang en peuterspeelzaalwerk een eerste stap. Veel gemeenten kiezen ervoor om de schotten tussen peuterspeelzaalwerk en kinderopvang te laten verdwijnen door het peuterwerk onder de regie van kinderopvangorganisaties te brengen. Dat is een ambitieuze, maar niet altijd gemakkelijke stap. Zowel in Zwartewaterland als Enschede waren het de gemeenten die met hun boodschap een duidelijke stip op de horizon zetten: het peuterwerk onderbrengen bij de kinderopvang. Dat gaat niet altijd zonder gedoe. In bijvoorbeeld de gemeente Zwartewaterland (in de kop van Overijssel) functioneerden peuterspeelzalen tot die tijd volledig onafhankelijk.

0
32

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.