Onze peuters willen nu overal zwerfafval opruimen’

Spring Kinderopvang en OBS Brandevoort dachten al langer na over duurzaamheid. De kinderopvangorganisatie en basisschool zitten samen onder één dak op de locaties Vestein en Hoevestein in Helmond en werken intensief samen. Drinkkartonnetjes waren bijvoorbeeld al taboe. Een beker water is immers gezonder en geeft geen afval. Dit jaar werd duurzaamheid het jaarthema en nam het echt een vlucht. Hebben peuters iets met dat onderwerp? Wél als je het leuk maakt. Een reportage.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Feline (3) demonstreert vol trots hoe recycling werkt. Met een stukje plastic in haar hand gaat ze naar de gekleurde bakken in de speelruimte. De blonde staartjes buigen zich over de bakken. De oranje is bedoeld voor plastic, maar ze staart er aandachtig in om te kijken of dit toch echt de juiste bak is. Met een theatraal gebaar gooit ze het stukje plastic in de bak, aangemoedigd door de pedagogisch medewerkers. De kinderen rennen vooruit naar buiten, want ook daar staan enorme afvalbakken en ‘die moet je ook zien’. Twee pedagogisch medewerkers met elk een baby op de

0
35

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.