Nieuwe trend: de peuter-kleutergroep

De grenzen tussen kinderopvang en onderwijs vervagen en er is een nieuwe leeftijdsgroep gedefinieerd: 3 tot 6 jaar. Extra uit- daging voor 3-jarigen en net dat beetje veiligheid voor kleuters. Diverse kindercentra zijn recent peuter-kleutergroepen begonnen met als resultaat een haast ongemerkte overgang van kinder- opvang naar school. Peuter-kleutergroep, een nieuwe trend?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Anja Schlüter

Meteen maar een spoiler alert! Het werkt. Anja Schlüter, manager Kindcentrum van SKSG in Groningen, heeft geen harde statistieken, maar is blij met de eerste peuter-kleutergroepen. ‘Het biedt de kinderen echt meerwaarde.’ SKSG is in mei vorig jaar in de wijken Hoogkerk en Vinkhuizen twee peuter-kleutergroepen begonnen in nauwe samenwerking met openbare basisscholen De Ploeg en De Sterrensteen. Het was niet moeilijk om schooldirecties hiervan te overtuigen. Schlüter: ‘Het past helemaal bij het beleid van de gemeente Groningen om alle 2- tot 4-jarigen minimaal zestien uur per week in een voorschoolse setting op te vangen. Scholen willen meer spelbevordering in

0
82

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.