Negeer het alsjeblieft niet!’

Tess Daalhuizen van Kinderopvang Polly verloor in de veertigste week van haar zwangerschap haar dochtertje Aimée. Ze pleit voor meer aandacht voor kindersterfte rond de geboorte en ontwikkelde hiervoor een protocol. ‘Elke pm’er loopt de kans hiermee geconfronteerd te worden. Zorg dus dat je weet wat je wel en vooral ook niet moet doen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met 35 weken zwangerschap ging Tess Daalhuizen naar de verloskundige. ‘Ik voelde mijn dochtertje minder bewegen en intuïtief schreeuwde alles in mij: dit gaat fout.’ Uit de echo bleek ook dat het kindje achterbleef in groei, maar de verloskundige vond doorverwijzen niet nodig. Tess belandde alsnog in het ziekenhuis, maar ook daar verklaarden ze haar zorgen ongegrond.

‘Ik was vrijwel gelijk met mijn zus uitgerekend. Afgelopen 7 januari verwelkomden we haar en haar dochtertje bij thuiskomst uit het ziekenhuis. Diezelfde dag is Aimée in mijn buik gestorven. Mijn vriend Just was naar een hockeywedstrijd en terwijl ik op de

0
194

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.