Nationale Wetenschapsagenda

Wat zou u nu wel eens onderzocht willen hebben? Dit was zo ongeveer de vraag waar de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) mee begon toen het gehele land met al zijn inwoners werd gevraagd vragen voor de Nederlandse wetenschap in te sturen. Diverse mensen en organisaties hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Dit leverde – in de woorden van de NWA – een ‘schatkamer aan vragen’ op met in totaal 11.700 inzendingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het onderzoek

Dit grote aantal vragen is vervolgens door de NWA-organisatie ingedikt waarna 140 kernvragen overbleven. U kunt op www.​wetenschapsagend​a.​nl vragen vinden als: Waarom doen wij wat we doen, zijn we wie we zijn en welke factoren beïnvloeden ons gedrag? Hoe kunnen kinderen en adolescenten veilig opgroeien? En: Wat is het probleem met ongelijkheid?

In dit ‘landschap van 140 vragen’ kon men vervolgens een zogenaamde ‘route’ maken door NWA-vragen met elkaar te verbinden. De eerste routes dienden zich snel aan en die boden zo de eerste contouren van de wetenschapsagenda. Eén perspectief ontbrak nog: een expliciet perspectief op jeugd, op

0
18

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.