Meer pm’ers of minder baby’s?

De Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK) moet de kwaliteit in de kinderopvang verbeteren. Belangrijk onderdeel: minder baby’s per pedagogisch medewerker. Wat betekent dat in de praktijk? En verbetert daarmee de kwaliteit ook van de babyopvang ook echt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De beroepskracht-kindratio (bkr) is nu nog 1 op 4. Dat wil zeggen dat iedere pm’er voor maximaal vier baby’s zorgt. Dat gaat veranderen als de Wet IKK ingaat. De bkr wordt dan 1 op 3. Ook bij de bso verandert er wat. Daar mogen pm’ers juist meer kinderen opvangen, als die zeven jaar of ouder zijn tenminste. De bkr voor de oudere bso-kinderen wordt 1 op 12. Dat was 1 op 10.

De afdelingen Plaatsing en Planning van kinderopvangorganisaties zijn druk aan het rekenen. Zo’n wijziging betekent nogal wat. Het ministerie publiceerde daarom ook een rekentabel (zie de websites van

0
279

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.