Meer aandacht voor vaders. Hoe doe je dat?

Voor kinderen is de betrokkenheid van hun vader bij de opvoeding belangrijk voor hun ontwikkeling. Maar in contacten met professionals worden meestal alleen of vooral de moeders aangesproken. Het landelijke onderzoeks- en adviesbureau Sardes heeft een handreiking gemaakt om vaders meer bij de kinderopvang te betrekken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je hoeft de krant maar open te slaan of er staat wel een artikel in over de rol van vaders bij de opvoeding. In veel gevallen gaat het over het vaderschapsverlof en de wens dat vaders meer betrokken zijn bij de opvoeding. Waarom zijn vaders eigenlijk belangrijk voor hun kinderen? Kinderen varen er wel bij als beide ouders voor hen zorgen. Uit verschillende onderzoeken die in het buitenland zijn uitgevoerd, blijkt bijvoorbeeld dat de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen erbij gebaat is dat vaders zorgen. Daarnaast blijkt dat betrokken vaderschap een positief effect heeft op de cognitieve ontwikkeling van

0
59

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.