Meebewegen: met de groep

Kinderen hebben ook een stem. Hét achterliggende idee van kinderparticipatie in de bso. Het levert veel op: zelfbewuste kinderen, betrokkenheid én een beter zicht op de groep. ‘Het is hún plek, je komt er niet alleen op bezoek.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wat waren ze verongelijkt, de kinderen van Kern Kinderopvang in Zoetermeer, toen de chocoladehagelslag en de chocopasta van het menu werden geschrapt. En dus werd het een onderwerp tijdens de Kinderraad, waar vervolgens gezocht werd naar een middenweg. Resultaat: de hagelslag staat weer op tafel, maar dan alleen in de pure versie met minstens zeventig procent cacao. Iets gezonder dus. Het is een mooi voorbeeld van kinderparticipatie. En dat thema staat hoog op de agenda bij de SWKGroep, waar Kern Kinderopvang onderdeel van uitmaakt. Eigenlijk begon dat al zo’n twintig jaar geleden, vertelt Annemiek van Iersel, regiomanager Zoetermeer. ‘Kinderen

0
43

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.