Leren van dieren

Dieren kunnen de ontwikkeling van kinderen positief beïnvloeden. Hoe zorg je voor een stimulerend contact tussen kind en dier?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Pedagogisch medewerker Marla heeft thuis twee honden. Regelmatig vertelt ze de kinderen in haar peutergroep over Puck en Boef. De kinderen zijn erg nieuwsgierig naar deze labradors. Daarom besluit Marla om Puck, de rustigste, een keertje mee te nemen. Zij bereidt dit bezoekje grondig voor. Ze neemt boeken mee over honden, die ze samen met de kinderen bekijkt. Ook legt ze de lichaamstaal van honden uit. Hoe ‘praat’ een hond eigenlijk? Wat bedoelt hij als hij kwispelt? Wat betekent het als zijn haren rechtovereind staan? Ze vertelt verder dat Puck graag een eigen plek heeft, om zich even rustig

0
104

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.