Kinderen die niet spelen

Een peuter speelt dat hij een gevaarlijke leeuw is. ‘WHOEAAAA’ roept hij tegen iedereen die hij in de groep tegenkomt. Een van de kinderen schrikt en begint te huilen. De gevaarlijke leeuw draait zich om en zegt met een lief stemmetje: ‘Het was niet echt hoor.’ Dan wandelt hij als een stoere leeuw weer verder.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit is erg knap voor een peuter van drie. Hij wéét dat hij speelt. Hij kan zelf uit zijn spel stappen en weer terug in zijn rol. Voor jonge kinderen zijn de grenzen tussen spelen en niet spelen nog niet zo duidelijk. Spel is hun leven; in het spel ontdekken ze de wereld en hun eigen mogelijkheden. Wil je een kind leren kennen, observeer dan hoe het speelt… of niet speelt.

Veilige omgeving

Je hoeft kinderen niet te leren om te spelen. Ze gaan uit zichzelf op onderzoek uit. Een baby die zich op z’n gemak voelt, gaat zelf spelen

0
173

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.