Ja maar’… in verzet tegen de ggd

Regels gaan niet altijd over wat het beste is voor een kind. Toch winnen inspectie-eisen het soms van goede ideeën. Want regels zijn nou eenmaal regels… Of knijpt de inspecteur toch ook af en toe een oogje dicht? Ervaringsdeskundigen vertellen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Diana Braun is toezichthouderKinderopvang in de regio Groningen. Ze beantwoordt acht prikkelende stellingen over het spanningsveld tussen pedagogisch beleid en inspectie.

Stelling 1

Regel is bij de ggd altijd regel

‘Wat wij doen is toezicht houden op het naleven van de wet. De wet is voor ons altijd leidend. Maar zwart-wit is het niet. Van bepaalde kwaliteitsregels kun je simpel zeggen: ‘Hier bega je een overtreding’. Denk aan de beroepskracht-kindratio.

Maar alshet gaat om pedagogiek, om hoe je met kinderen om wilt gaan, kom je per definitie in grijs gebied. Daarover gaan wij, uiteraard met de wet in ons

0
24

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.