Inspectie en de Wet IKK

De nieuwe wet IKK treedt bijna in werking. Hoe gaan toezichthouders daarop inspecteren, terwijl de praktijk nog moet ontstaan? Frank Beijk, projectleider IKK/Het nieuwe toezicht bij GGD GHOR Nederland, en projectmedewerker Albertine Klein Velderman vertellen over de nieuwe manier van werken. ‘Het wordt pionieren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang (IKK) wordt in 2018 grotendeels van kracht. Voornaamste veranderingen van die wet: er komen strengere eisen voor de inzet van vaste krachten op babygroepen, er wordt meer maatwerk mogelijk en alle locaties moeten pedagogische beleidsmedewerkers gaan inzetten. De wet wordt gefaseerd ingevoerd: pas in 2019 moeten die pedagogisch beleidsmedewerkers er zijn en moeten kinderopvangorganisaties voldoen aan de nieuwe beroepskracht-kindratio (bkr). Ook komt er een onderzoek naar de financiële gevolgen van de wet IKK. Het is zaak om voortvarend aan de slag te gaan met de invoering van de andere maatregelen, benadrukken Frank Beijk en

0
403

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.