Het ideale gastouderbureau

De gastouderopvang moet beter, zo luidt het advies van minister Asscher. Gastouderbureaus moeten en kunnen daar een grotere rol in spelen. Maar de verschillen zijn groot. Van één tot dertig bezoeken per jaar, van geen trainingen tot een divers aanbod. ‘Zolang mijn vijf vingers niet even lang zijn, kan ik bijleren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Om haar vraagouders een keuze te geven besloot Kelly Vermunt bij de oprichting van haar gastouderopvang om in zee te gaan met twee verschillende gastouderbureaus (GOB’s). De een kleinschalig en in de regio, de ander grootschalig en landelijk opererend. Na twee jaar concludeert ze, tegen haar eigen verwachting in, dat de grote organisatie veel beter bevalt dan het regionale bureau.

Zo kwam de medewerker van het kleinere GOB één keer langs voor de intake. Omdat de opvangruimte nog niet helemaal af was, stelde ze voor om later de ruimte te beoordelen aan de hand van foto’s. De contractafhandeling verliep

0
51

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.