Help, de ggd staat voor de deur!

Het is een razend drukke dag. Je leidinggevende is ziek, je probeert drie huilende peuters tegelijk te troosten en dan gaat de deurbel. De GGD staat op de stoep. Je schiet helemaal in de stress. Van de zenuwen lijk je alles verkeerd te doen en te zeggen. Een onaangekondigd bezoek van de GGD-toezichthouder kan behoorlijke stress veroorzaken. Heel menselijk en begrijpelijk, maar gelukkig onnodig. Tips om je beter voor te bereiden op een GGD-inspectie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij Kinder Opvang Kerkrade was het voorheen gebruikelijk om bij elke onverwachte GGDinspectie (in sommige regio’s heet het toezichtsbezoek) snel de locatiemanager op te trommelen. De GGD-toezichthouder zat dan soms met oplopende irritatie een halfuur met het ene kopje koffie na het andere te wachten, popelend om aan de slag te gaan. De kinderopvangorganisatie is daar van afgestapt; de pedagogisch medewerkers doen het nu zelf en met succes. Speciale training bleek niet nodig. ‘De reden dat pedagogisch medewerkers het nu zelf kunnen, is dat we hen overal actief bij betrekken’, zegt locatiemanager en beleidsmedewerker Wendy Kempener. ‘We bespreken de

0
87

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.