Harmonisatie: zeven knelpunten opgehelderd

Over ruim een jaar moet het peuterspeelzaalwerk geharmoniseerd zijn. Toch hebben kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en gemeenten nog veel vragen. Angelique de Leeuw van advies- en onderzoeksbureau Buitenhek geeft antwoord op zeven veelvoorkomende vragen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1. Uit welke varianten kunnen gemeenten kiezen voor harmonisatie?

‘In hoofdlijnen zijn er drie scenario’s voor de harmonisatie die gemeenten kunnen doorlopen. Er zijn gemeenten, zoals Dordrecht, waar de bestaande aanbieders het aanbod na harmonisatie voortzetten. De peuterspeelzalen worden geregistreerd als kinderopvang, maar blijven als aparte voorziening functioneren. Peuterspeelzalen conformeren zich daar alleen aan de nieuwe kwaliteitsregels. Het tweede scenario is dat peuterspeelzalen worden overgedragen aan kinderopvangaanbieders, zoals in Enschede en Almere is gebeurd. Het laatste scenario is dat de gemeente in principe geen vaste subsidiepartijen kent, maar de subsidieaanspraak koppelt aan gezinnen en de subsidie per peuter betaalt, ongeacht

0
31

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.