Groepssensitiviteit: Interview Elly Singer

Elly Singer: een bekende naam in de kinderopvang. Elly doet al jaren wetenschappelijk onderzoek naar pedagogiek in de opvang. Ze stond aan de wieg van het Pedagogisch Kader Kindercentra 0 – 4 jaar. Geen andere wetenschapper die zoveel weet over de praktijk van de kinderopvang. Reden genoeg voor een gesprek. We hebben het over groepssensitiviteit. Wat is dat precies en hoe bereik je het?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wilbert van Woensel

Sensitiviteit, dan denk ik aan gevoelig zijn voor signalen van het kind. Maar hoe kan je sensitief zijn voor een hele groep kinderen?

‘In een groep zitten kinderen met verschillende achtergronden. De een is gewend thuis alle aandacht te krijgen, de ander heeft een druk leven met verschillende opvangadressen. Deze kinderen moeten in een groep verschillende dingen leren. Als je alle kinderen steeds een-op-een sensitiviteit wilt bieden, heb je al snel het gevoel dat je ogen, oren en handen te kort komt. Andere kinderen reageren ook op jouw interacties met een kind. Zo blijven alle kinderen gericht op de pedagogisch

0
225

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.