Geslaagde lobby van de kinderopvang

Een goede politieke lobby voeren, de mensen achter Kindcentra 2020 is dat gelukt. Met als resultaat: een plekje in bijna alle verkiezingsprogramma’s. Hoe kregen ze dat voor elkaar? Een gesprek met voorzitter Gijs van Rozendaal.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op de dag van het interview met Gijs van Rozendaal kopt de Volkskrant: ‘Steeds meer scholen hebben continurooster’. ‘Daarmee is het begonnen’, zegt hij trots. Van Rozendaal was betrokken bij ‘Andere tijden in onderwijs en kinderopvang’. De modellen die zij toen presenteerden, zijn jaren later gemeengoed op vele scholen. Daarna kwam de Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang, met als stip op de horizon het integrale kindcentrum.

In 2013 kwamen bestuurders van KIK en KINDwijzer vrijwel gelijktijdig met de Pettelaargroep, een groep van onderwijsbestuurders, en de kopgroep Wethouders voor kindcentra naar Van Rozendaal, voorzitter van Het Kinderopvangfonds. Dat het onderwijs

0
21

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.