Frutselen of rondrennen?

Tijdens het buitenspel kunnen de kinderen hun energie kwijt. Bovendien is er buiten in de natuur veel meer te ontdekken dan binnen. Interessant zijn daarbij de verschillen in beleving en behoeften van jongens en meisjes, stelt wetenschapsjournalist en breinkenner Mark Mieras. Als we die verschillen begrijpen, kunnen we daar beter op inspelen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Drie meisjes zitten rustig babbelend rond een bergje steentjes. Ze hebben die zorgvuldig verzameld en nu is het onderdeel van hun fantasiespel. Ernaast trapt een jongetje tegen een bal, waarna deze precies op de keurig gesorteerde steentjes belandt. De meisjes zijn woedend, en met recht: hun spel wordt voor de zoveelste keer verstoord. Eerder al raasde een jongetje op een fietsje door hun spel, vervolgens kwam een ander kereltje al schietend met een tak door hun stenen, en nu die voetbal… Als zij klagen bij de pm’er, spreekt zij de jongetjes erop aan: voorzichtig hoor!

Het buitenspel van jongens

0
17

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.