Filmpjes kijken door een economische bril

Is er een spanningsveld tussen de pedagogische en de economische waarde van kinderopvang? Janneke Plantenga liet tijdens een masterclass van Stichting BKK aan de hand van filmfragmenten zien wat de economische waarde van kinderopvang is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Janneke Plantenga onderzoekt de kinderopvang vanuit een economische vraagstelling: wat leveren investeringen in kinderopvang op voor de maatschappij? Worden de capaciteiten van vrouwen en de talenten van kinderen wel optimaal benut? Zijn vraag en aanbod soepel op elkaar afgestemd of moet de overheid meer sturen? De masterclass waarbij Janneke Plantenga wordt geïnterviewd door Joop Berding, is georganiseerd door de Stichting BKK en trekt op een winterse middag met storm en regen zo’n veertig bezoekers, vooral vanuit de kinderopvang. In de prachtige Belle van Zuylenzaal van het Academiegebouw in Utrecht zitten Plantenga en Berding aan een klein tafeltje, achter hen een

0
31

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.