Doe meer met minder’

Speelgoeddeskundige Marianne de Valck vindt dat kinderen tegenwoordig te weinig ruimte en tijd krijgen om creatief en autonoom te spelen. Door een overaanbod van speelgoed creëer je zapgedrag, zegt ze. Daarom ontwikkelde Marianne de Schijf van Vijf voor spelen en speelgoed.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Verkeerd’ spelen, kan dat?

‘Mijn ervaring is dat kinderen tegenwoordig te weinig ruimte en tijd krijgen om creatief en autonoom te spelen. Kinderen hebben vooral véél speelgoed. Bovendien is het huidige speelgoed vaak een opeenstapeling van kleur, licht, beweging en geluid. Kinderen krijgen daardoor niet de ruimte om dingen zelf te verzinnen. Een brandweerauto met allemaal toeters en bellen stimuleert de eigen fantasie veel minder dan een blankhouten auto met een laddertje. Kinderen pakken dat toeters-en-bellen-exemplaar weliswaar eerder, maar ze doen er minder mee en zijn er eerder op uitgekeken. En dan zappen ze door naar het volgende speeltje. Het

0
48

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.