Diversiteit bevordert de kwaliteit

Diversiteit in een team zorgt voor een hogere kwaliteit van kinderopvang. PPINK spoort kinderopvangorganisaties dan ook aan om hun teams tegen het licht te houden. 'Er kan nog veel verbeteren qua diversiteit', aldus de beroepsvereniging die inmiddels ruim een jaar de stem van de pedagogisch professional in de kinderopvang laat horen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Roy Soetekouw

Wat is de definitie van een ‘divers’ team volgens PPINK? ‘Dat is een team met diversiteit in leeftijd, man/vrouw, opleidingsniveau, culturen en interesses’, aldus Anna de Lange (48), bestuurslid van PPINK en werkzaam als senior pedagogisch medewerker bij TintelTuin. ‘Medewerkers van verschillende leeftijden en opleidings- niveaus kunnen van elkaar leren en elkaar inspireren. Iemand die net begint, kan veel opsteken van ervaren collega’s die de fijne kneepjes van het vak kennen. Tegelijkertijd heeft een jonge pm’er een frisse blik, is opgegroeid in een digitale wereld en heeft actuele kennis in huis. Zo’n nieuwkomer stimuleert een ervaren collega om vakkennis goed

0
178

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.