De ‘matige kwaliteit’ van de regelgeving

'Gedoe' met de GGD is aan de orde van de dag. Juridisch en bedrijfskundig adviseur Reinoud Kroese zet het betoog en de hand-out van de vijf kinderopvangorganisaties in een breder kader. 'Wellicht dat minister Grapperhaus snel kan ingrijpen.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het grootste onderliggende probleem is nog steeds dat de regelgeving van matige kwaliteit is. Dat was al zo voordat de Wko in werking trad in 2015, en het is er sindsdien bepaald niet beter op geworden. Sommige onderdelen van de Wet IKK hebben het zelfs verslechterd. Die zijn in de praktijk niet (goed) uitvoerbaar (vaste gezichten voor 0-jarigen) of kunnen regelrecht indruisen tegen het belang van opgevangen kinderen (de bkr-‘prikklok’). Het aantal ‘overtredingen’ van die beide voorschriften neemt hand over hand toe.

Dat wordt bevestigd in het eindrapport Monitor Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang (IKK) – Meting 2018 van Bureau Bartels

0
43

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.