Combibaan heeft toekomst

De opkomst van integrale kindcentra (IKC’s), waarbij kinderopvang en onderwijs samenwerken, zorgt ook voor een nieuwe functie: de combifunctionaris. Volgens beroepsvereniging PPINK een positieve ontwikkeling. Vicevoorzitter Robin de Vos: ‘Het kind heeft er baat bij, het is een verrijking van je baan en het betekent meer uren voor de medewerker’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Cartoon: Robert Molier

PPINK is groot voorstander van IKC’s. ‘Nauwe samenwerking tussen opvang en school bevordert de pedagogische en didactische doorgaande lijn. En dat is goed voor het kind’, zegt De Vos. ‘Onderwijs gebeurt steeds meer in de vorm van projectleren. Rekenen, taal en bijvoorbeeld aardrijkskunde en geschiedenis worden niet langer als aparte vakken gezien, maar komen allemaal aan bod binnen een thema. PPINK gelooft dat je ook in de bso educatief bezig bent. Kinderen leren immers spelend. Dus ook in bso-tijd kun je inspelen op de thema’s, maar dan met meer creativiteit, sport, muziek en toneel.’

De Vos heeft zelf ook gewerkt

0
42

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.