Kindermishandeling blijft vaak onopgemerkt

Ruim 118.000 kinderen zijn jaarlijks het slachtoffer van mishandeling. Pm’ers kunnen een sleutelrol vervullen in het tijdig op gang brengen van hulp. Signalen worden vaak wel opgepikt, maar in twee van de drie gevallen wordt de Meldcode Kindermishandeling er niet bij gepakt. Waarom wordt dit stappenplan zo weinig gebruikt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een kindje op de groep heeft voortdurend geïrriteerde, rode billen. De kleertjes zijn meestal te klein of versleten. Als de pm’er hier iets over opmerkt tegen de ouders, reageren zij stug. Ze krijgt maar moeilijk contact met ze. Ergens heeft ze het gevoel dat het thuis niet lekker loopt bij dit gezin en dat het jongetje niet lekker in zijn vel zit. Maar ja, wat kan ze verder doen? De signalen zijn zo subtiel. Om nou gelijk de Meldcode Kindermishandeling erbij te pakken, dat gaat wel erg ver. ‘Het is een groot misverstand rondom de Meldcode Kindermishandeling’, stelt Eva

0
29

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.