Beroepskracht-kindratio

In een grootschalige studie is onderzocht hoe de beroepskracht- kindratio (BKR) samenhangt met de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het onderzoek

In de literatuur lezen we heel verschillende uitkomsten en dat is verwarrend: de BKR hangt soms positief, soms negatief of geheel niet samen met de pedagogische kwaliteit op de groep. Iluz, Adi-Japha en Klein onderzochten daarom de kennelijk niet zo eenvoudige relatie tussen de BKR en de pedagogische kwaliteit op basis van gegevens uit het bekende NICHD-onderzoek uit de Verenigde Staten.

Iluz en collega’s vonden een klip-en-klaar verband tussen BKR en pedagogische kwaliteit. Met het stijgen van de BKR zagen de onderzoekers eerst een stijging, maar daarna weer een daling van de kwaliteit. En tussen de stijging en

0
85

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.