Babyopvang nieuwe stijl

De babygroep staat voor grote veranderingen. Er zijn kinderopvangorganisaties die eerder hebben geanticipeerd op veranderingen op de babygroep. Een voorbeeld is Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH). Met de Baby Sensi-groepen werken zij al toe naar de eisen die straks gaan gelden voor babygroepen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Over het babybrein weten we steeds meer. Dat zette Annemarie Dees, directeur bestuurder van SKH, en Ingrid van Noordenne, locatiemanager bij Kindercentrum Mirakels in Hoofddorp, aan het denken. Juist in de eerste jaren worden de meeste verbindingen gemaakt tussen hersencellen. Door leerervaringen via de zintuigen nemen verbindingen toe in aantal en kwaliteit. ‘Babyopvang is, kortom, meer dan alleen een veilig klimaat creëren’, vertelt Van Noordenne. ‘Het is ook belangrijk om kinderen, ook als ze nog maar een paar maanden oud zijn, ervaringen op te laten doen.’

Al snel ontstond in het hoofd van Van Noordenne een soort ideaalbeeld van de

0
62

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.