8 tips Voor mediagebruik (2-6 jaar)

Zoveel kinderen, zoveel opvoedingen. Zeker als het gaat om de mediaopvoeding zijn de verschillen tussen gezinnen groot. En soms kunnen ouders er wel wat hulp bij gebruiken. Met deze tips van het Nederlands Jeugdinstituut sta je niet met je mond vol tanden als jouw hulp gevraagd wordt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobe Stock

1 Maak duidelijke afspraken

Afspraken kunnen gaan over welke filmpjes, programma’s, spelletjes of websites een kind mag zien en hoeveel tijd het hieraan mag besteden. Als kinderen gewend zijn aan regels over de beeldschermtijd, hebben ze later ook minder moeite om beperkingen te aanvaarden.

2 Bied regelmatig dezelfde media aan

Adviseer ouders om met hun kind regelmatig hetzelfde filmpje te bekijken, spelletje te doen enzovoort. Jonge kinderen vinden herhaling fijn. Hierdoor leren ze de structuur te herkennen en het einde te voorspellen.

3 Vertel een kind vooraf hoe lang hij met media bezig mag zijn

Om de tijdsduur duidelijk te

0
72

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.