11 tips om vaders meer te betrekken

Vaders worden nog te vaak buiten gesloten bij de opvoeding van hun kinderen. Professionals, waaronder ook pedagogisch medewerkers, richten zich tijdens gesprekken of hulpvragen vaak onbewust op de moeders. Onderzoeks- en adviesbureau Sardes maakte een handreiking met tips.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
  1. Benadruk bij de kennismaking dat jullie het belangrijk vinden als je ouders samen ziet: moeders en vaders zijn allebei belangrijk voor een kind.
  2. Informeer bij de kennismaking naar de achtergrond van beide ouders – interesses, baan, hobby’s –om hen beter te leren kennen. Dat helpt bij het latere contact.
  3. Vraag ouders (en dus ook mannen) elk apart hoe zij willen dat er met hen gecommuniceerd wordt.
  4. Ga ervan uit dat mannen net zoveel bijdragen aan de opvoeding van kinderen als vrouwen. Spreek vaders aan op hun rol: wat kun en wil jij doen?
  5. Loop de teksten op je website eens
0
63

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.