10 tips Ouders & nieuw voedingsbeleid

Eten is emotie. Je voedingsbeleid van de één op de andere dag aanpassen, kan dan ook op weerstand van ouders stuiten. Alles valt of staat met een goede communicatie, weet Nicole van Asten van trainingsbureau Parenticom. Zij geeft tips hoe je ouders meeneemt als je het voedingsbeleid wilt aanpassen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

1 Geen opgeheven vingertje

Juist omdat voeding emotie is, moet je als kinderopvangprofessional vooral niet laten blijken dat je het ‘beter weet’ dan ouders. Zeg bijvoorbeeld niet: ‘Limonade kan echt niet meer’.

2 Timing is everything

Betrek ouders bij een nieuw voedingsbeleid als ze daadwerkelijk nog wat in te brengen hebben. Wacht niet tot het eigenlijk al in kannen en kruiken is.

3 Stel gerichte vragen aan ouders

Als je wilt dat ouders meedenken over de inhoud van een nieuw beleid of de richting waar jullie naartoe willen, stel ze dan concrete vragen om mee te denken. Bijvoorbeeld: ‘Wat vinden

0
73

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.