Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maartnummer Kinderopvang gepubliceerd

Marianne Velsink
Abonnees van tijdschrift Kinderopvang kunnen de artikelen uit het maartnummer nu ook op Kinderopangtotaal bekijken. Wat staat er deze maand in het nummer? Bekijk dit overzicht:

Veel scholen hebben tegenwoordig methodes of cursussen om kinderen weerbaarder te maken tegen pesten en misbruik. Kun je ook op de bso werken aan weerbaarheidsvergroting? Jazeker, vindt Berendineke Steenbergen. Lees meer in het artikel ‘Weerbaarheid in de bso’

Mindful met baby’s

Mindfulness voor baby’s? Jazeker! ‘Het is zo fijn om speelse yoga-oefeningen, een mini-massage of kleine momentjes van contact in te bouwen in de dagelijkse routines’, zegt yoga- en massagedocent Gea Scholtens-Stiekema. Bekijk dit leuke artikel met concrete tips hoe je dit kunt aanpakken.

Taal leren met je lijf

Kinderen leren taal door wat ze zelf ervaren en voelen. Een kind dat met een bal speelt, onthoudt het woord ‘bal’ gemakkelijker dan wanneer hij er alleen een plaatje van ziet. Hoe stimuleer je dat kinderen ‘taal leren met hun lijf’?

Overzicht maartnummer

Er is nog veel meer, onder andere tips voor kinderparticipatie, een artikel over het belang van vrij spel en een reportage bij kinderopvangorganisatie SKDH over hun muziekproject voor kinderen. Bekijk hier alle artikelen en rubrieken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.