Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Liefde vermindert stress bij baby’s

Liefde vermindert stress bij baby's

Baby’s die door hun moeder overspoeld worden met liefde, voelen als volwassenen minder angst en stress. Dit blijkt uit langlopend Amerkiaans onderzoek dat in een Amerikaans bekend wetenschappelijk tijdschrift is gepubliceerd.

Vervolgonderzoek
Tot op heden was er alleen onderzoek gedaan door vragen te stellen aan volwassen mensen, met als risico dat herinneringen aan de band tussen moeder en kinder niet onbevooroordeeld waren. Het nieuwe onderzoek is een vervolg op een onderzoek in het begin van de jaren ’60 in Rhode Island, waarbij werd geobserveerd hoeveel affectie baby’s van hun moeder kregen. De kinderen uit dit onderzoek werden in de jaren negentig opgespoord en vervolgens meermalen geïnterviewd en geobserveerd om erachter te komen hoe ze als volwassenen functioneerden.

Geen genegenheid
Opvallend is overigens dat baby’s die moederlijke genegenheid ontbeerden, later nauwelijks meer problemen lijken te hebben dan baby’s die een gemiddelde dosis moederliefde kregen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.