Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leren van elkaar tijdens Week tegen Kindermishandeling

In de Week tegen Kindermishandeling 2019, van 18 tot en met 24 november, staan de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die geconfronteerd werden met kindermishandeling. Wat kunnen we daarvan leren?
kindermishandeling
Beeld: iStock

Samen willen we ervoor zorgen dat kinderen veilig, gezond én kansrijk kunnen opgroeien. Toch hebben jaarlijks zo’n 120.000 kinderen te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld. De kinderopvang is een belangrijke vindplek, en dat betekent dat de pedagogisch professionals grote verantwoording dragen als het gaat om het signaleren van en handelen bij vermoedens van kindermishandeling.

30 verhalen

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling, op 20 november 2019, is het dertig jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom worden vanaf deze datum een jaar lang dertig persoonlijke verhalen gedeeld, die een verschil hebben gemaakt in het leven van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

Wie maakte het verschil?

Wie of wat maakte het verschil? Wat heeft hen geholpen? Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten in de strijd tegen kindermishandeling? De verhalen zijn vanaf 20 november te lezen op de website, in de nieuwsbrief en op de social mediakanalen van de Week tegen Kindermishandeling.

Activiteiten

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling vinden zoals ieder jaar weer allerlei activiteiten plaats, door het hele land. Symposia, films, lezingen, workshops, fotoshoots en conferenties over verschillende onderwerpen die met huiselijke geweld en/of kindermishandeling te maken hebben. 82 activiteiten zijn al aangemeld. Bekijk deze hier >>
Een activiteit aanmelden? Dat kan hier >>

De Week tegen Kindermishandeling wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Serie

Toezichthouders en de strijd tegen kindermishandeling

Jaarlijks hebben zo’n 120.000 kinderen te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld. Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. In deze serie krijgen we een kijkje in het GGD-toezicht en de strijd tegen kindermishandeling. In deel 1: samen met kinderopvangprofessionals de strijd aangaan. Lees meer

De kinderopvang is een belangrijke vindplek. Welke vragen kun je verwachten als pedagogisch medewerker of manager van de toezichthouder tijdens een inspectie? In deel 2: het toezicht op en het gebruik van de meldcode. Lees meer

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.