Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leraren willen ouderavond verplichten

Leraren willen ouderavond verplichten

Leerkrachten van het basisonderwijs vnden dat ouders verplicht moeten worden om naar ouderavonden van hun kind op school te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van demissionair minister André Rouvoet naar de rol van de school bij de opvoeding. Niet alleen leerkrachten, ook 702 ouders werkten aan dit onderzoek mee.

Teveel tijd
Van hen vindt 80 procent het noodzakelijk om met school samen te werken. Zowel leerkrachten als ouders zijn het erover eens dat de school kinderen normen en waarden moet bijbrengen. Maar leerkrachten vinden dat ze teveel tijd kwijt zijn met het opvoeden van kinderen. Zij maken bijvoorbeeld afspraken met ouders over bedtijden en een goed ontbijt.
Ouders zijn op hun beurt vooral geinteresseerd in de prestaties en gedrag van hun kind op school. ook willen ze graag weten of er opvang voor de kinderen is bij lesuitval, zodat hun kroost niet gaat rondhangen.

Ook interessant voor de kindropvang
Al richt het onderzoek zich alleen op het onderwijs, er zijn enkele parallelen te trekken met de rol van de kinderopvang in de de opvoeding van kinderen. Bekijk hier het onderzoek “De rol van school bij de opvoeding“.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.