Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Leids kinderdagverblijf accepteert bitcoins

Ouders van kinderdagverblijf Teddy Kids in Leiden kunnen vanaf dit jaar betalen met bitcoins. Dit zijn digitale munten die zonder tussenkomst van een bank gebruikt worden als betaalmiddel. Volgens het Leidsch dagblad is Teddy Kids het eerste kinderdagverblijf ter wereld waar dit kan.
Leids kinderdagverblijf accepteert bitcoins
Foto: ANP Photo

Manager Artem Tolmachev wil het ouders die uit het buitenland komen gemakkelijker maken om te betalen. ‘Wij zijn een kinderdagverblijf met een internationale insteek. Veel van onze kinderen zijn pas sinds kort in Nederland en hun ouders zijn blij met de mogelijkheid om met bitcoins te betalen. Voor wie nog geen Nederlandse bankrekening heeft, is het lastig hier rekeningen te betalen.’ De eerste betalingen met bitcoins zijn verwerkt en Tolmachev verwacht dat er nog meer zullen volgen.

Wat zijn bitcoins?

Bitcoins zijn digitaal geld en je kunt ze gebruiken zoals euro’s of dollars. Er kunnen goederen mee gekocht worden of je kunt ze ontvangen in ruil voor een dienst, ermee speculeren of ze weer omruilen voor bijvoorbeeld euro’s. Steeds meer bedrijven maken betaling met bitcoins mogelijk. Bekijk onderstaand filmpje voor een korte uitleg.

Zie ook www.teddykids.nl

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.