Leeuwarder model blijkt effectief

De Friese gemeente Leeuwarden is al jaren bezig met het vormen van Integrale Kindcentra (IKC) en was in 2013 één van de eerste gemeentes die een IKC telde. Inmiddels volgt 90 procent van de peuters een vve-programma. Wethouder Marianne van Hall vertelt over het succesvolle ‘Leeuwarder model’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bron: AdobeStock

Een paar jaar geleden is besloten om alle 2-jarigen in de Leeuwardense kinderopvang een vve-programma aan te bieden. ‘Alle medewerkers in de peuterspeelzalen en de kinderopvang zijn getraind voor vve. Dat geldt dus niet alleen voor kinderen die een achterstand hebben of integreren, maar alle kinderen. Dat heeft als voordeel dat er gemengde groepen zijn en alle kinderen de verrijking krijgen van voorschoolse educatie. Wat dat betreft zijn we al lang bezig om meer te investeren in de IKC-vorming.’

Samenwerking

Ruim 90 procent van de peuters in Leeuwarden gaat naar de kinderopvang. Van Hall: ‘De kinderopvang werkt nauw samen met

0
472

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.