Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leespluim augustus: De eend die niet van water hield

Het kinderboek 'De eend die niet van water hield' krijgt de Sardes Leespluim augustus. Deze Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdige boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) die maandelijks door een onafhankelijke jury wordt toegekend.

Op een stormachtige en regenachtige nacht wordt Eend wakker van regendruppels, die door een gat in het dak naar beneden komen. Hij moet naar buiten om een emmer te pakken. Daar treft voor zijn deur een verdwaalde kikker aan, die hij onderdak biedt.

Het boek is volgens de jury een ontroerend sprookje, treffend vertaald door Joukje Akveld, waarin geloofwaardig wordt dat een eend niet van water houdt en vriendschap sluit met een kikker die weliswaar niet zijn afkeer van water deelt, maar wel zijn liefde voor boeken en verhalen.

Veel humor

Op de tekeningen, die het verhaal beeldend aanvullen, wordt met veel humor uitvergroot wat een hekel Eend aan water heeft en hoe hij toch vanzelfsprekend Kikkers voorliefde voor water accepteert.

Bekijk hier het complete juryrapport en de activiteiten bij het boek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.