Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerbedrijf van start in Amersfoort

Marianne Velsink
Nog meer opleidingsontwikkelingen in Amersfoort. Plekkey Kinderopvang start in samenwerking met MBO Amersfoort een leerbedrijf. Zestien studenten leren hun nieuwe vak daarmee vooral in de praktijk in plaats van in de schoolbanken.
Leerbedrijf Plekkey.jpg
'Door studenten in de beroepspraktijk op te leiden

Dit nieuws komt een dag na de bekendmaking van de gezamenlijke opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker door Stichting Kinderopvang Amersfoort, BenBelle Kinderopvang en ROC Midden Nederland.

Voorbereiding werk

Het leerbedrijf van Plekky, LeerPlekkey, biedt zestien studenten van de opleiding Pedagogisch Werk een leerplek op één van de opvanglocaties in Amersfoort aan. ‘Door studenten in de beroepspraktijk op te leiden, leren studenten sneller en beter. Het biedt de perfecte voorbereiding op werken in de kinderopvang’, aldus Marijke Meems, docent van MBO Amersfoort.

Lessen

Maandag, dinsdag en donderdag werken de studenten, onder begeleiding van Plekkey leercoaches, met de kinderen op de Plekkey locaties. Daarnaast krijgen ze op locatie les van docenten van MBO Amersfoort. De lessen sluiten aan op wat er in de praktijk gebeurt en studenten passen het geleerde direct toe. De schoolbanken zien de studenten alleen nog voor de basisvakken.

Kinderopvangorganisatie Mundo uit Schiedam hoort bij de drie beste leerbedrijven in de sector zorg, welzijn en sport. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend (voorheen Calibris). Lees meer

Voor meer informatie, kijk op plekkey.nl of schoolvoorwelzijn.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.