Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Korein krijgt als eerste GGD-ster

Korein krijgt als eerste GGD-ster

Korein Kinderplein (Oost-Brabant) is de eerste kinderopvangorganisatie die een ster krijgt uitgereikt van de GGD. Deze ster krijgen ze omdat ze met hun gezonde kinderplein een gezonde leefstijl en omgeving voor kinderen stimuleren.

Vier thema’s
Het gezonde Kinderplein draait om vier thema’s: voeding, bewegen met baby’s, hygiëne en een gezonde leefstijl van medewerkers. Rond deze thema’s ontwikkelt de organisatie komend jaar beleid dat zij afstemt met samenwerkende basisscholen. Vivian van de Ven van Korein legt uit: ‘ ‘In totaal bereiken we zo’n 10.000 kinderen tussen de 0 en 16 jaar. Als het gaat om gezondheid, is er voor ons een belangrijke rol weggelegd.’

Gezonde School-methode
Korein werkt in dit project met de Gezonde School-methode van het RIVM. Niet eerder kreeg een kinderopvangorganisatie een dergelijk ster uitgereikt. Maar nu is het zo ver. Dinsdag 12 oktober zal Annelie Steevens, directeur van GGD Brabant-Zuidoost, de ster aan Korein uitreiken.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.