Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koning brengt werkbezoek aan Integraal Kindcentrum Triade in Aalsmeer

Koning Willem-Alexander ging op werkbezoek bij IKC Triade in Aalsmeer. Hij sprak met leerkrachten, leerlingen, pedagogisch medewerkers, het bestuur en ouders over de opzet van een IKC en de effecten van de coronapandemie op het onderwijs en de kinderopvang.

De dag die ineens de laatste schooldag voor de kerstvakantie werd, bezocht hij het IKC. Sinds het najaar hebben het primair onderwijs en de kinderopvang te kampen met een verhoogd aantal coronabesmettingen onder de kinderen. Opvang en onderwijs hebben te maken met personeelstekort, logistieke uitdagingen, onderwijsachterstanden en met ouders die het niet eens zijn met de maatregelen.

Uitdagingen

De Koning maakte een rondgang door IKC Triade, waar hij in groep 8 sprak met leerlingen en de leerkracht over de dagelijkse praktijk in de klas en hoe zij de huidige fase van de coronapandemie beleven. Het bestuur en medewerkers vertelden over de samenwerking van het onderwijs en de kinderopvang binnen het IKC en welke corona-gerelateerde uitdagingen er zijn. Met name de bewaking van de continuïteit van onderwijs en opvang kwam hierbij ter sprake. In de peutergroep en bij de bso spraken ze onder meer over het soepel doorstromen van de peutergroep naar de kleutergroep.

Niet zo leuk

“Wie van jullie heeft corona gehad?”, wilde de Koning weten. Bijna de helft van de klas stak de vinger op. Een aantal vertelde over het thuisonderwijs. “Het was niet zo leuk”, zei een van de leerlingen. De koning kende dat gevoel: “Zal ik een geheimpje vertellen? Een van mijn dochters zei al na twee dagen: ‘Nooit gedacht dat ik school zou missen’.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.