Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNGO: ‘Alle bemiddelingsmedewerkers bijscholen’

KNGO: 'Alle bemiddelingsmedewerkers bijscholen'

Nu er dan toch BKK-subsidie beschikbaar is voor bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus, adviseert Cynthia van Mulekom van KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) gastouderbureaus om alle medewerkers te laten bijscholen. Onlangs werd bekend dat Stichting BKK de opleidingskosten voor bemiddelingsmedewerkers vergoedt met een maximum van 400 euro.

Pedagogische scholing
Tot 31 oktober kunnen gastouderbureaus een aanvraag tot subsidie bij BKK indienen. Een klein deel van de bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus is niet pedagogisch geschoold. Dit moet veranderen. Voor 31 december moeten alle medewerkers van gastouderbureaus pedagogisch geschoold zijn. Acht opleiders hebben hiervoor bijscholing ontwikkeld variërend van scholing van enkele weken tot enkele maanden.

Communicatie
Hoewel Van Mulekom het goed vindt dat deze maatregel is genomen, vindt zij het nog niet voldoende. ‘Bemiddelingsmedewerkers mogen dan wel pedagogisch geschoold zijn. Zij missen met een PW-3 diploma op zak nog wel de nodige kennis van bijvoorbeeld communiceren, feedback geven en evalueren. Ik zou daarom zeggen: pak je kans nu het kan en maak voor alle medewerkers gebruik van die BKK-subsidie. Zo wordt je veel breder geschoold dan met alleen je PW-diploma op zak.’

Keurmerk
De verantwoording voor het ontvangen subsidiebedrag kan nog tot 30 juni 2013 bij Stichting BKK worden ingediend. Voor bureaus die alle medewerkers willen laten scholen, heeft KNGO een Keurmerk ontwikkeld, zodat zij aan hun klanten kunnen laten zien dat ze dit jaar allemaal branche erkend zijn geworden. Het keurmerk wordt uitgegeven aan bureaus die zich geheel laten bijscholen, ongeacht of dit bij KNGO is gedaan of niet.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.