Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KLM denkt mee over 24-uurs opvang

Marianne Velsink
Kinderopvangorganisatie CompaNanny durft het aan om in deze tijden van krimp een 24-uurs opvang te openen op Schiphol. De organisatie heeft zich dan ook goed voorbereid met hulp van medewerkers/ouders van de vliegmaatschappij KLM. De 24-uurs opvang richt zich op medewerkers van Schiphol die vaak op de meest uiteenlopende tijden behoefte hebben aan kinderopvang.
KLM denkt mee over 24-uurs opvang
Foto: ANP

Volgens CompaNanny is er onder ouders die op Schiphol werken veel vraag naar een flexibel aanbod van kinderopvang. ‘Het vliegend personeel is natuurlijk veel onderweg en ook het grondpersoneel werkt op andere tijden. Deze ouders willen graag hun baan combineren met hun gezin’, vertelt algemeen directeur van CompaNanny Jiska Horn.

Invulling

Horn vroeg ouders en medewerkers van KLM om mee te denken over een goede invulling van het opvangaanbod. ‘Zo weten we zeker dat onze kinderopvang straks aansluit bij wat ouders op Schiphol willen. CompaNanny heeft al een locatie op Schiphol, maar daar vindt opvang op reguliere tijden plaats. Horn denkt dat de nieuwe locatie die moet verrijzen in het gebouw the Base, vlak naast de terminal, een goede aanvulling kan zijn. De locatie opent deze maand.

24-uurs opvang

De 24-uurs opvang is een nieuwe dienst voor de kinderopvangorganisatie. Andere organisaties zoals 24/7 Kids in Amsterdam en Kinderopvang Klokje Rond in Veldhoven bieden al langer 24-uurs opvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.