Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KindVak 2013 gaat niet door

KindVak, de grootste vakbeurs voor de kinderopvangsector die ieder jaar in Den Bosch plaatsvindt, gaat dit jaar niet door. Dat hebben organisator ConExpo en opdrachtgever Libéma/Brabanthallen besloten. Het blijkt onder deze economische omstandigheden onmogelijk om voor een sector die zo onder druk staat een complete vakbeurs te organiseren.
KindVak 2013 gaat niet door
Foto: ANP Photo

Volgens de organisatoren trekken de economie en de politieke verhoudingen ‘een spoor van vernieling aan in de branche waardoor overleven een dagelijkse zorg is.’ Ze merken dat organisaties momenteel niet willen en kunnen investeren. In goed overleg is besloten om de 19e editie van de vakbeurs, die de laatste jaren altijd in het eerste weekend van november wordt georganiseerd, af te blazen.

Alleen in even jaren

Voor 2014 staat de beurs wel gewoon op de planning. Hiervoor zijn 30 oktober en 1 en 2 november gerserveerd. Het nieuwe KindVak krijgt een andere formule. De beurs zoals we die gewend waren, zal voortaan alleen plaatsvinden in de even jaren. In de oneven jaren wordt een kennisevent georganiseerd voor de sector met aandacht voor actuele thema’s.

Inhoud

Ook de reguliere KindVak-beurs blijft aandacht houden voor inhoud. Er worden, naast de beurs, ook inloop-seminars georganiseerd en lezingen voor managers. Door KindVak in de toekomst gevarieerd te houden, hopen de organisatoren de aantrekkingskracht van de beurs weer te herstellen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.