Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderij failliet verklaard

Kinderrij

Kinderij, de kinderopvangorganisatie uit Dieren en omgeving, is failliet verklaard. Eerder al sloot de organisatie tien locaties, 35 locaties zijn nog wel geopend. Voorlopig draaien deze locaties nog door tot in ieder geval februari.

Eigenlijk was de kinderopvangorganisatie op zoek naar een koper van de 35 locaties, maar deze is nog niet gevonden. Vorige week nog zei de directeur van de overkoepelende organisatie Carion, Willem Voogd, dat opdoeken geen optie is: ‘We hebben een verantwoordelijkheid naar de ouders.’

Wel geïnteresseerden
De opvangocaties die nog wel draaien, zijn onder andere gevestigd in Rheden, Rozendaal, Bronckhorst, Doesburg en Lochem. Er zijn wel kopers geweest die interesse toonden, maar dit is nog niet uitgelopen op onderhandelingen, zegt Voogd in de Gelderlander. Ondanks de slechte positie waarin de welzijnsorganisatie Carion, en specifiek Kinderij zich bevindt, wil de directeur nog geen uitspraken doen over banenverlies.

Bron: Omroep Gelderland en de Gelderlander
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.