Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang waar peuter verdronk sluit definitief de deuren

Peuteropvang 't Kraaltje in Huizen sluit definitief haar deuren van de locatie na het tragische incident waarbij een 2-jarige peuter verdronk in een sloot net achter de opvang. 'De kinderen hebben een fijne nieuwe plek gevonden waar ze kunnen blijven', zegt de opvang in een brief aan de ouders.
kinderopvang-waar-peuter-verdronk-sluit-definitief-de-deuren
Afbeelding van André Rau via Pixabay

In de brief, die in handen is van NH Gooi, schrijft de peuteropvang dat medewerkers nog dagelijks worden herinnerd aan het overlijden van de 2-jarige peuter. Het jongetje kwam om het leven nadat hij uit het zicht was geraakt en in het water terecht was gekomen. Ondanks de snelle reactie van een peuterleidster en de hulpdiensten kon er niets meer voor hem worden gedaan.

Sluiten locatie

Hoewel de dood van de peuter niet de directe reden is voor het sluiten van ’t Kraaltje, heeft het wel een rol gespeeld in dit besluit. ‘Het besluit is tweeledig’, aldus de opvang. Enerzijds voelen ze dat ze al afscheid hebben genomen van de oorspronkelijke locatie door de opening van de alternatieve locatie. ‘De kinderen hebben een nieuwe plek gevonden waar ze zich prettig voelen.’ Daarnaast moet de peuteropvang plek maken voor het onderwijs van de Montessorischool, waarin de locatie gevestigd was. Het aantal leerlingen op school groeit, waardoor er geen ruimte meer is.

Politieonderzoek

Het politieonderzoek naar hoe het precies kon gebeuren dat de peuter uit het zicht verdween en in het water belandde, loopt nog steeds volgens de peuteropvang.

Bron: NH Nieuws

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.