Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Rivierenland gaat reorganiseren

Drie locaties van Kinderopvang Rivierenland uit Geldermalsen sluiten per 1 januari 2015 hun deuren. Ook het gastouderbureau en de tussenschoolse opvang stoppen. Daarnaast gaat de organisatie reorganiseren om weer financieel gezond te worden. Om dit mogelijk te maken heeft de Geldermalsense kinderopvangorganisatie uitstel van betaling aangevraagd.
Kinderopvang Rivierenland gaat reorganiseren
Foto: ANP XTRA

Drie van de 21 locaties van Kinderopvang Rivierenland sluiten de deuren. Dit zijn Kinderopvang ‘De Kikker’ in Tricht, kinderopvang ‘Lieveheersbeestje’ in Beesd en de voorschoolse opvang ‘De Balije’ in Tiel. Zij sluiten of worden ondergebracht op een andere locatie. Hierdoor verliezen diverse medewerkers volgend jaar hun baan. Voor 31 oktober maakt de organisatie bekend om hoeveel personeelsleden dit gaat. Kinderopvang Rivierenland biedt opvang aan ongeveer 1900 kinderen, verdeeld over acht kinderdagverblijven, zestien bso’s en tien peuterspeelzalen. De kinderopvangorganisatie verzorgt de opvang in de gemeenten Buren, Geldermalsen, Neerijnen en Tiel.

Reorganiseren

Daarnaast heeft Kinderopvang Rivierenland een reorganisatie aangekondigd. Hiervoor heeft de organisatie uitstel van betaling nodig. Dinsdag 21 oktober heeft de rechtbank Gelderland dit verleend. Het uitstel is nodig om versneld actie te kunnen ondernemen. Directeur Pieter Pollmann noemt de reorganisatie onvermijdelijk. ‘We verwachten door deze maatregelen versneld weer een financieel gezonde organisatie te worden, die garant staat voor hoogwaardige kinderopvang.’

Gastouderbureau

Ook het gastouderbureau van Rivierenland sluit de deuren. Deze is actief in dezelfde gemeenten als de kinderdagverblijven. Zo’n 155 kinderen worden door het gastouderbureau opgevangen. Per 1 maart stopt bovendien de tussenschoolse opvang. Deze wordt overgedragen aan de scholen. Rivierenland verzorgt de tussenschoolse opvang op twaalf scholen.

Fusie

De afgelopen zomer was er even sprake van een mogelijke fusie met kinderopvangorganisatie Kanteel, die in het noorden van Brabant actief is. De partijen onderzochten de mogelijkheden hiertoe. De twee organisaties wilden samenwerken om de kwaliteit in de toekomst beter te borgen. Dit onderzoek is inmiddels afgebroken.

De medewerkers van Rivierenland zijn niet de enige die in onzekerheid zitten. Onlangs werd bekend dat Triodus een doorstart maakt als onderdeel van SWKGroep. De medewerkers van Triodus moeten op hun eigen baan solliciteren om aan de slag te kunnen bij de overnemende partij. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.