Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang in Denemarken gaat op 15 april weer open

De kinderopvang en een deel van de scholen gaan in Denemarken na Pasen weer open. Dat heeft de Deense minister-president bekend gemaakt. Het coronavirus is volgens haar voldoende onder controle.

In Denemarken gaat op 15 april een deel van de scholen weer open. Dat heeft premier Mette Frederiksen bekendgemaakt in een Deense krant.

De heropening van de scholen betreft de groepen 0 tot en met 5 van de folkeskole (vergelijkbaar met de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool in Nederland). Ook de kleuterscholen en kinderdagverblijven in Denemarken gaan op 15 april weer open.

Voortgezet onderwijs

De groepen 6 tot en met 10 van de folkeskole moeten nog wachten tot 10 mei. Ook het voortgezet onderwijs (in Denemarken vanaf 16 jaar) en het beroepsonderwijs blijven nog tot 10 mei gesloten. Het is nog niet bekend wanneer de Deense hogescholen en universiteiten weer opengaan.

De jongste groep leerlingen kan volgens Frederiksen weer naar school, omdat het coronavirus in Denemarken volgens haar onder controle is. Als blijkt dat de verspreiding van het virus weer versnelt, gaat de heropening niet door.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.